For langt de fleste pårørende, som gælder voksne, og desværre ligeså børn og unge, medfølger der en række sociale og trivselshæmmende barrierer, såsom ensomhed, afskæmring fra omverden, dysfunktionel kommunikation i familien og oftest en række psykiske symptomer – der kommer til udtryk som angst, stress, trauma eller depression, som følge af et liv, hvor alkohol eller stofmisbrug foregår i familien eller hjemmet.
Rådgivningen tilbyder gratis og anonyme støttende samtaler til mennesker berørt af misbrug og afhængighed alle hverdage på tlf. 70 90 90 80.
Alle henvendelser behandles fortroligt.
Rådgivningen et gratis og anonymt samtaletilbud til:
Her kan du gratis og anonymt hente støtte og viden og få nye perspektiver igennem individuelle samtaler med vores rådgivere.
Når der er misbrug og afhængighed i familien, påvirker det alle individer i hjemmet, og der udvikler sig oftest uhensigtsmæssige mønstre og mestringsstrategier i familien.
Det bliver misbruget og den misbrugende part, som bliver omdrejningspunktet og det styrende element i tilværelsen, også for dem, som er omkring og lever i samme hjem.
For ægtefæller, forældre, samlevere og ikke mindst for børnene i familien, der lever under disse omstændigheder, følger der desværre langvarige konsekvenser og belastninger til følge, hvis ikke man søger om hjælp, bryder tavsheden og mønsteret.
Det er ikke et ansvar, som noget barn skal bære, hvorfor det er ganske vigtigt, at man som voksen pårørende eller omsorgsgiver, er bevidst om de skadevirkninger, der kan opstå, ved at lade til og alene håbe på det bedste.
I Rådgivningen tror vi på, at man skal støtte sin nærtstående med misbrug, men vi tror samtidigt på, at man først kan gøre dette, når man har sat nogle grænser og markeret dem.